Гашић: Сменићемо оне који не раде добро

Bratislav Gasic
Потпредседник Српске напредне странке и министар одбране Братислав Гашић изјавио је да се СНС не стиди да са руководећих позиција смени оне који свој посао не раде добро.
Гашић је у интервјуу Танјугу нагласио и да ће Србија, уколико се у њој буде радило на начин како је то било од 2000. до 2012, за неколико година постати мала и девастирана земља.Говорећи о смени руководства општине Ужице и јавних предузећа на чијем су челу кадрови СНС-а, рекао да они нису смењени јер су „лоши људи, нити зато што иза себе имају кривична дела“, већ зато што се „нису снашли“.
„Нису се снашли на задацима које су добили као градоначелници, градски већници, директори неких предузећа која су у Ужицу добили да воде. Не ради се о било чему другом, него о томе, што је нормално, да не можете сви да будете спремни и способни да будете добар градоначелник, ни добар било какав функционер“, рекао је Гашић.
Министар одбране каже и да се Српска напредна странка не стиди да то каже и грађанима Србије за разлику од других политичких партија које су, како каже, годинама држале неспособне кадрове и у многим срединама по три, четири пута мењали своје градоначелнике.
Гашић је појаснио и да нису тачне тврдње да је општинско руководство у Ужицу смењено одлуком Владе Србије, већ да је Влада само незадовољна односом локалног руководства према ситуацији у Ужицу, а што се пре свега односило на ситуацију са поново лошим квалитетом воде.
„Влада није наложила никоме да мора да буде смењен, већ да би било морално да, због несналажења у тој ситуацији, поднесу оставке, што су они и учинили“, објаснио је Гашић.
Он подсећа и да Србија на путу реформи мора брже да се креће и да ће свако и сам видети да ли је испунио очекивања.
„Свако од нас има своје пролазно време. Сходно свом пролазном времену мора човек и сам да види да ли је задовољио или није критеријуме који су испред њега стављени. Ако наставимо да радимо како смо радили у периоду од 2000. до 2012. Србија ће за неколико година бити веома мала, тотално девастирана и уништена земља“, рекао је Гашић.
На питање како оцењује резултат актуелне Владе после скоро 100 дана од њеног именовања, Гашић је истакао да је као министар одбране делимично задовољан променама у том министарству, али да није он тај који о томе треба да суди.
„Нисам ја тај који о томе треба да суди, већ премијер који је састављао свој тим и који ће да да коначну оцену за сваког министра, па и за мене“, закључио је министар Гашић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com