Марко Милићев осумњичен за Лукино убиство

3159775_kantrimen-v-t
Марко Милићев је возач „мини кантримена“ којим је је на Бранковом мосту усмртио Луку Јовановића, саопштио је министар полиције Небојша Стефановић. Милићев је у бекству и налази се у Турској. Турским властима је упућен захтев за изручење.
Против шест особа поднете су кривичне пријаве за пружање помоћи извршиоцу након кривичног дела. Приведени су и одређено им је задржавање до 48 сати. Саслушање још једног лица је у току.
Приведени су Братислав Весовић, Саша Јанковић, Никола Лепен, Дана Маневски, Тамара Богдановић и Милица Новаковић.
Пре несреће, Милићев се налазио на сплаву „Ласта“, а заједно са друштвом упутио се ка сплаву „Фристајлер“ и тада је колима ударио Луку Јовановића.
Полиција и даље трага за самим возилом и очекује се да ће бити пронађено у близини локације на којој су се последњи пут зауставили. У сакривању возила учествовале су две особе.
Министар Стефановић каже да полиција има непобитне доказе и исказе других окривљених који указују да је Марко Милићев починилац овог кривично дела. Истакао је да је реч о правно чврстом случају.
Марко Милићев (33) раније се презивао Марковић, а од раније је познат полицији. Стефановић је рекао да је Милићев лоциран у Турској, и да је користио свој пасош када је улазио у ту земљу.
Двадесетједногодишњег Луку Јовановића ударила су кола на Бранковом мосту у Београду 25. јула, док је заједно са пријатељима покушавао да са пута помери аутомобил који се покварио.
Дан касније, Јовановић је преминуо од последица повреда.
Полиција је последњих дана радила на откривању идентитета возача аутомобила „мини кантримен“ којег су снимиле камере, али снимак није био довољно квалитетан да би се виделе регистарске таблице.
Отац настрадалог младића, Бојан Јовановић, данима је мирно протестовао на месту где му је син погинуо. Убрзо су му се придружили пријатељи настрадалог младића, као и други грађани, захтевајући да починилац буде откривен.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com