Михајловић: Странке без тапије на пензионере

2948146_zorana-mihajlovic-ttt
Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да ниједна странка нема тапију на заступање интереса пензионера и да будућој Влади нису потребни статисти, него искусни стручни људи који ће даноноћно радити.
Зорана Михајловић је у интервјуу за Политику рекла да поверење које је СНС добио на изборима говори да су и пензионери препознали да СНС може повести Србију напред, преноси Бета.“Заштитићемо пензионере, али ћемо спроводити структурне реформе и агресивно подстицати запошљавање у приватном сектору“, рекла је Зорана Михајловић.
Навела је да челници СНС-а нису разговарали о томе да у будућу Владу уђе само председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, и да ће прво сачекати разговоре са СПС-ом како би чули шта Дачићева странка мисли о програму СНС-а за нову Владу.
Потпредседница СНС-а, која је и министарка енергетике у одлазећој влади, поновила је да они који су довели „Србијагас“ у тешко стање нису способни да спроведу реформе у том предузећу.
Директор „Србијагаса“ је од 2008. године Душан Бајатовић, кадар СПС-а. Зорана Михајловић није одговорила на питање колико би људи требало да буде отпуштено из јавних предузећа и државне администрације, него је рекла да „суштина реформи није у отпуштању“, већ у промени начина на који раде јавна предузећа и промени понашања запослених у јавном сектору.
„Морамо одмах створити услове да јавна предузећа функционишу по најсавременијим правилима приватних предузећа. Јавна предузећа треба да остварују профит који ће се сливати у државну касу како би се финансирали здравство, социјална давања, социјална заштита“, рекла је Зорана Михајловић.
Најавила је да ће јавна предузећа добити квоте које морају испунити. Зорана Михајловић је рекла да ће држава као власник јавних предузећа постављати услове, а не обрнуто, и истакла да се то односи и на приходе и профите који се морају остварити.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com