Човић: Још није било разговора о влади

17
Небојша Човић каже да још није било разговора о новој Влади и да не зна да ли ће бити у њој. Човић сматра да постоје сви услови да се испоштује рок до 1. априла и да до тада буде сазвана конститутивна седница Скупштине Београда, а негира да ће бити председник градског парламента.
Члан Привременог већа Београда и некадашњи градоначелник је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да можда неко и размишља о његовом учешћу у влади, „али још нико о томе није разговарао“.Коментаришући суђење Дарку Шарићу за шверц дроге и прање новца, Човић је рекао да „с тим нема везе“ и да се, док је био он био у Влади Србије, „то име није појављивало“.
„Нека Србија сазна истину на тему Шарић, нека све изађе на видело“, истакао је Човић.
Коментаришући кримску кризу, Човић је рекао да би, ако Србија стане на страну Украјине, то било исто као када би се извинила што ју је НАТО бомбардовао 1999. године.
Оценио да постоје сви услови да се испоштује рок до 1. априла и да до тада буде сазвана конститутивна седница Скупштине Београда. Негира да ће бити председник Скупштине Београда, истичући да није био ни кандидат за одборника.
Упитан да прокоментарише спекулације о датуму формирање нове владе и потенцијалним партнерима напредњака, Човић је одговорио да би то требало да одлучи СНС која је на изборима остварила најбољи резултат.
„Она може да иде и сама. Међутим, мислим да је тренутак да се окупе у влади све компетентне и стручне личности, које директно могу да спроведу оно што је најављено, а то је велики обим реформи које су неопходне Србији“, рекао је Човић.
Човић је истакао да тих компетентних људи има чак више ван странака, него у самим странкама, да је привредно и економско стање у Србији комплексно и да је у овом тренутку највиши патриотски задатак решавање привредних и економских проблема.
Сматра да се не би требало оптерећивати учешћем странака у будућој влади и да њихов број неће бити велики, јер „што је више странака теже је функционисање владе“.
„Влада сада мора да буде оперативни, борбени тим који напада и решава проблеме“ и додао да ће СНС и њен председник Александар Вучић дати целокупни концепт нове владе.
Човић је рекао да би буџет у новој влади требало да буде потпуно централизован, да се проблеми морају решавати плански, да су потребне структурне реформе и промене закона о раду, стечају и приватизацији и планирању на чему инсистирају Светска банка и ММФ и да је тај посао могуће обавити већ до краја септембра и октобра.
Предстоји фискална консолидација, напомиње Човић, наводећи да у јавној администрацији ради између 700.000 и 800.000 људи, а на питање ко ће то свести на разумну меру, одговорио је „онај ко се прихвати ових послова“.
Упитан да ли ће бити у тој влади, Човић је одговорио да то не зна, јер о томе још нису вођени разговори, а да је његова обавеза да помогне, уколико буде постигнут договор.
„Чека нас индустријска производња, да запослимо што више радника, без тога једноставно нећемо моћи да преживимо“, рекао је Човић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com