Шарић негира кривицу

Дарко Шарић негирао је наводе оптужнице која га терети за шверц више од пет тона кокаина. Шарић се данас први пут појавио на суђењу за шверц наркотика.
Оптужени Дарко Шарић негирао је пред Специјалним судом у Београду кривицу за шверц кокаина. Шарић се данас први пут појавио на суђењу по оптужницама које њега и његове сараднике терете за шверц шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу.“Не осећам се кривим ни по једној тачки оптужнице. Све оптужнице су спојене у једну велику лаж, само још за земљотрес нисам оптужен“, рекао је Шарић у првом појављивању пред Специјалним судом.
Шарић је у изношењу личних података рекао да је српски држављанин а да су га се сви одрекли, „судећи по политичарима“.
Додао је да је имао и словачко држављанство али да мисли да га више нема.
„Од имовине немам више ништа“, рекао је Шарић, а на питање судије Синише Петровића како се издржава, рекао да га сада „издржава држава“ и да може да похвали затворског кувара.
Шарић је рекао да је разумео оптужнице и да је „прочитао колико је могао“ а да су му „била потребна два стражара да све оптужнице унесу у ћелију“.
Не очекује се да Шарић данас одговара на питања Суда или Тужилаштва, нити да почне изношење одбране.
Његов бранилац Радослав Баћевић је, одмах пошто је Шарић ухапшен, рекао да је време до првог појављивања у судници сувише кратко да би се припремила одбрана.
Уочи суђења, у суд је стигла Шарићева невенчана супруга Лана Поповић, као и бројни пријатељи и родбина, јављају извештачи.
Судску зграду обезбеђује стандардан број припадника Жандармерије, а саобраћај се у Устаничкој улици, у којој се налази Специјални суд, одвија нормално.
Шарић се предао 18. марта после четири и по године бекства. Из Јужне Америке је, преко Црне Горе, пребачен у Београд, где му је одређен притвор од два месеца.
За Дарком Шарићем је међународна потерница расписана децембра 2009. године. Против њега је подигнуто укупно 13 оптужница због удруживања ради вршења кривичних дела, прања новца и трговине дрогом.
Оптужнице су груписане у два судска предмета. Један за шверц дроге – о чему се данас изјаснио, док је другим судским предметом обухваћено прање пара којима је, тврди Тужилаштво, стицао предузећа, пољопривредна земљишта и друге непокретности у Србији.
На терет му се ставља да је од 2009. године прокријумчарио 5.754 килограма кокаина и „опрао“ најмање 22 милиона евра у Србији.
Обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу почело је у априлу прошле године у Специјалном суду у Београду.
Осим Шарића, први пут у судници биће и један од његових сарадника оптужених за шверц кокаина из Бразила, Никола Димитријевић звани Џони.
После три године скривања, Димитријевић је положио суду јемство од 200.000 евра за одбрану са слободе, а потом је деактивирана потерницу која је за њим била расписана.
Шест спојених оптужница обухвата укупно 39 чланова Шарићеве групе, али је на оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду, осим Шарића и Димитријевића, свега 12 оптужених, пошто је још њих 15 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com