120 besplatnih auto sedišta za decu u Bogatiću-Radio Nešvil 24.10.2018.

Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja opštine Bogatić u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije građanima Opštine Bogatić koji su se prijavili na konkurs za dodelu auto sedišta za decu, u sali Kulturno obrazovnog centra Bogatić podelio je 120 besplatnih autosedišta. Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila je 20 autosedišta, a Opština Bogatić 100 autosedišta. Opština Bogatić je jedna od 25 lokalnih samouprava koja je prošla na konkursu Agencije za bezbednost saobraćaja u okviru projekta „Pravilna upotreba dečijih zaštitnih sistema u vozilu“ istakao je Nenad Beserovac predsednik opštine Bogatić.
Više od 90 procenata roditelja nepravilno koristi dečija auto-sedišta kaže Dragan Marković iz Saveta za koordinaciju i bezbednost saobraćaja Opštine Bogatić.
Branko Stamatović načelnik odeljenja za lokalne samouprave Agencije za bezbednost saobraćaja obratio se svim prisutnima u sali.
Predavanje na temu problema stradanja dece u saobraćaju i obuku za pravilnu upotrebu autosedišta održali su predstavnici Agencije Duško Pešić, Marijana Jovanović i Marina Spasić.