Nezadovoljni poljoprivrednici iz Badovinaca najavljuju blokadu "Pavlovića ćuprije"

Od kada je sagradjen Pavlovića most u Badovincima, poljoprivrednici iz ovog sela koji imaju zemlju na levoj obali reke, ne plaćaju mostarinu kada u njive odlaze traktorom. Medjutim, kada automobilom prelaze u svoje njive, oni moraju da plaćaj mostarinu kao ostali putnici.

Odbornik Živan Jakšić  preneo je na poslednjoj sednici Skupštine opštine, nezadovoljstvo meštana i nagovestio da postoji mogućnost blokade mosta ukoliko  mostarina i ubuduće bude obavezna.

Za skupštinskom govornicom Jakšić je nagovestio da postoji mogućnost blokade mosta, ukoliko se mostarina i dalje bude naplaćivala.

Evo šta je rekao Živan Jakšić.

Mostarina.mp3

Aleksandar Ilijašević, predsednik Skupštine opštine i privremenog saveta mesne zajednice Badovinci  rekao je da se najpre mora utvrditi ko zaista poseduje zemlju na levoj obali. Tek kada se, na osnovu posedovnih listova sredi dokumentacija, Skupština bi trebalo da se izjasni o tome i zahteva od kompanije Drina river bridž  oslobadjanje od plaćanje mostarine za vlasnike zemlje na levoj obali, kada most prelaze autom, smatra Ilijašević.
Ilijašević je o tome rekao:
Mostarina-1.mp3