Aleksandar Vučić treba da rešava i nelegalnu eksploatacije šljunka iz Drine

Iz korita Drine, u Badovincima, Salašu Crnobarskom i Crnoj Bari, više preduzeća eksploatiše šljunak i pesak. Aleksandar Ilijašević, predsednik Skupštine opštine, izneo je na sednici u petak zapanjujuću činjenicu da ni jedno od tih preduzeća u prošloj godini nije dobilo potrebne saglasnosti za posao koji obavljaju.

Zaključujući da opština Bogatić od eksploatacije šljunka ima samo štetu, navodeći očigledan primer uništenih puteva od Bogatića do Crne Bare i Badovinaca, Ilijašević se založio za zavodjenje reda u ovom oblasti. Ovim bi se, po njegovom mišljenju, trebalo da pozabavi i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u okviru borbe protiv kriminala. Veći deo svog izalaganja Ilijašević je posvetio problemu u održavanju puteva.  Krstareći regionalnim i lokalnim putevima, pa čak i nasipima pored reke, teški šleperi  natovareni peskom i šljunkom pričinavaju ogromne štete i ugrožavaju bezbednost stanovništva u slučaju poplava.

 Poslušajte integralni deo diskusije Aleksandra Ilijaševića na poslednjoj sednici Skupštine opštine o ovom problemu.

Sljnak-i-putevi.mp3
Odbornici Skupštine opštine se nisu izjašnjavali o navodima i predlozima predsednika, koji je o svemu govorio u okviru poslednje tačke dnevnog reda, tojest odborničkih pitanja.
Ukoliko postoji volja da se problem rešava, inicijativa predsednika Skupštine bi morala da se nadje na dnevnom redu skupštinske sednice. Jer, na ovaj način izneto mišljenje svodi se samo na registrovanje problema.