Aleksandar Vučić položio zakletvu i stupio na dužnost predsednika Republike

Pobednik predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini položio zakletvu, čime je Srbija i zvanično dobila novog šefa države. Aleksandar Vučić je zakletvu položio držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji je posebno izrađen za ovu priliku i koji mu je dala predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić, i na Miroslavljevom jevanđelju – najstarijoj srpskoj knjizi.Nakon polaganja zakletve Vučić se zahvalio svim prethodnim predsednicima Republike Srbije koji su dali svoj doprinos prosperitetu Srbije, a posebno Tomislavu Nikoliću koji je podržao mere vlade na putu ka oporavku.
Vučić je rekao da ne može da nađe dovoljno reči da objasni strah i nadu koje oseća dok preuzima dužnost predsednika. Znam da su mi potrebna dela mnogo više nego reči i da će mi sud biti izrečen kada budem završio mandat, rekao je predsednik Srbije.
„Dela su potrebna više nego reči, a konačna reč i sud će biti rečeni kad budem završio sa ovom dužnošću“, naglasio je predsednik Srbije na svečanosti u Skupštini.