Danas je Svetski dan Crvenog krsta

Crveni krst Srbije u saradnji obeležava 8. maj – Svetski Dan Crvenog krsta. Ove godine najveća i najstarija humanitarna organizacija na svetu – Crveni krst svoj dan , obeležava temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca , a to je
Snaga humanosti:Osnovni principi u akciji
U utorak Danas , 8.maja 2015. godine u Beogradu, na Kalemegdanu (Beogradska Tvrđava, Carigradski drum) u 12 časova planiran je centralni događaj obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta.Ovom prilikom volonteri i profesionalci Crvenog krsta Beograda i Srbije će prikazati delovanje Crvenog krsta u nesrećama, obuku iz prve pomoći,rad Službe traženja,program promocije humanih vrednosti, program brige o starima, borbu protiv trgovine ljudima i ostale aktivnosti Crvenog krsta Srbije. Ove godine, obeležavanjem Dana Crvenog krsta, počeće i obeležavanje 50. godišnjice usvajanja Osnovnih principa Crvenog krsta i njihovog značaja u humanitarnim aktivnostima. Osnovnih principa ima 7 i to su:
humanost,nedelja CK a
nepristrasnost,
neutralnost,
nezavisnost,
dobrovoljnost,
jedinstvo
i univerzalnost.
Pozivamo vas da nam se pridružite, upoznate se sa aktivnostima ove velike organizacije i budete deo obeležavanja jubileja Crvenog krsta širom sveta.