Dani polja BC-hibrida u Bogatiću-Plodovi Mačve 12.09.2018.

„Dani polja BC-hibrida” održani su u sredu 12. septembra 2018. godine u Bogatiću. Poslovnim partnerima i poljoprivrednim proizvođačima iz Mačve, domaćini su predstavili najnovija dostignuća u oblasti tehnologije proizvodnje, sortimenta, mera hemijske zaštite i ishrane bilja vodećih ratarskih useva i višegodišnjih zasada. Dani polja su prilika i za druženje starih prijatelja koji imaju isti interes – profitabilna poljoprivredna proizvodnja.
Stručnjaci BC Instituta i poljoprivrednici obišli su ogledno polje u Bogatiću , kako bi se na licu mesta uverili u ostvarene rezultate posejanih hibrida.
Promoter BC Instituta za teritoriju Mačve i Srema Mirko Julkić , kazao je da se BC hibridi kukuruza na ovim područjima seju, a to je prvenstveno zbog kvalitete zrna i dobrih prinosa koje daju.
Poljoprivrednik Siniša Berić iz Bogatića je na jednoj od svojih parcela posejao BC-hibride koji su dali odlične rezultate.
Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se ratari mogu uveriti kakav prinos i koji kvalitet imaju BC- hibridi kukuruza istakao je Velibor Ravelić direktor BC-hibrida.

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“.