DEČAK SE LJULJAO SVE JAČE I JAČE, A ONDA JE IZGUBIO SVEST!

Ne puštajte decu da se ljuljaju OVAKO, posledice su tako jezive da su i lekari OSTALI U ŠOKU!
Rebeka Džordan iz Floride, majka dvoje dece, objavila je na Fejsbuku jezive posledice koje je njen sin pretrpeo nakon ljuljanja.
„Želim samo da upozorim roditelje na moguće strašne posledice koje mogu da se dogode detetu ako ga pustite da se predugo ljulja sa zabačenom glavom unazad.
Naš sin obožava da se ljulja i veliki je avanturista, znate već kakvi su dečaci.
Juče se igrao sa drugarima na igralištu. Onda su prešli na ljuljaške. On je seo i krenuo da zapoveda kao i svako dete da ga ljuljaju brže i jače. Međutim, ovog puta je glavu praktično sve vreme držao zabačenu unazad.
Dok se tako ljuljao sve brže i brže sa zabačenom glavom, centrifugalna sila je odradila svoje i sva krv mu je otišla u vrh glave, zbog čega je praktično odmah dobio modricu. Uz to su mu krvni sudovi u očima i kapcima pukli od ekstremnog pritiska.
Deca su ga zaustavila, a on je sa ljuljaške bukvalno pao i bio u nesvesti nekoliko minuta. Deca su utrčala kod nas da nam kažu da nam sin nije dobro i da ga „mozak boli“. U potpunom šoku, odveli smo ga u hitnu pomoć.
Imajte na umu da on zapravo ni u jednom trenutku nije udario glavu, dakle sve što se desilo je posledica centrifugalne sile (inače, iste posledice se dešavaju bebama kada ih preterano drmusate).
Lekari i sestre bili su potpuno zbunjeni i čak su u prvom trenutku mislili da smo detetu sprejem ofarbali glavu jer takve modrice nikad ranije nisu videli. Kada su mu pregledali glavu, oči i unutrašnje uvo, poslali su ga na skener glave. Hvala bogu, tu nije bilo nikakvih problema – nije bilo unutrašnjih povreda niti otečenosti mozga“, napisala je Rebeka i upozorila sve mame da paze na svoju decu.


Kurir.rs/Žena/Foto Profimedia/Printscreen/FB

NE PROPUSTITE