Deset godina zatvora za nadrilekara silovatelja…

Viši sud u Šapcu osudio je Radosava S. (52 ) iz Novog Sela na deset godina zatvora zbog silovanja devojčice.
Slučaj je otkriven u februaru 2013. godine kada je devojčica završila u bolnici zbog spontanog pobačaja. Radosav se bavio nadrilekarstvom, i pod izgovorom da detetu treba pomoć, došao je u kontakt sa devojčicom.
Nažalost, to nije jedini slučaj obljube dece. Za manje od godinu dana u okolini Šapca prijavljena su dva slučaja obljube roditelja nad maloletnom decom.
Šabačko Više javno tužilaštvo nedavno je podiglo optužnicu protiv Dragana M. iz sela Provo kod Vladimiraca, koji je osumnjičen da je napastvovao teško bolesno dete. Slučaj je otkriven prošle godine u oktobru, kada je devojčica ometena u razvoju i polupokretna već bila u drugom stanju. Draganu M. se stavlja na teret delo obljube, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, kao i rodoskrvljenje, za šta je zaprećena kazna do 5 godina.
Više tužilaštvo sprovodi istragu u slučaju koji se nedavno dogodio u Koceljevi. Z. V. (42) zbog sumnje da je silovao 15-godišnju ćerku, nalazi se u pritvoru, a tužilaštvo ispituje sve okolnosti ovog događaja.
Nazapamćen slučaj obljube dece u okolini Šapca dogodio se 2010. godine. Tada je Slobodan J. (60) iz Male Vranjske osuđen na 12, a Borka J. (43) iz Gornje Vranjske na devet i po godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje Borkine maloletne dece.

Visi-sud-300x225