DRAMA U ŠAPCU: Devojčica od 11 godina pretila skokom sa krova stambene zgrade

Juče oko 15 časova u Šapcu se odigravala prava drama. Jedanaestogodišnja devojčica pretila je skokom sa krova stambene zgrade koja se nalazi na uglu Gospodar Jevremove i ulice Vuka Karadžića.

Na poziv zabrinutih građana na lice mesta izašla je ekipa ministarstva unutrašnjih poslova koja je pokušala da malo smiri situaciju, do dolaska medicinskog osoblja iz Doma Zdravlja. U akciji su svi bili uključeni jer devojčica je bila vidno uznemirena i nije želela u tom trenutku da sarađuje sa medicinskim osobljem.

Zbog same prirode i specifičnosti situacije kao i psihološkog stanja u kojem se devojčica nalazila, ekipa iz Doma Zdravlja na čelu sa doktorkom Ivanom Kosanić i medicinskom sestrom Marijanom Simić reagovali su adekvatno i postepeno kako situacija nalaže. Svaki pokušaj razgovor se završavao neuspešno, razgovori su bili na psihološkom nivou shvatanja problema, postavljanja u situaciju u kojoj se devojčica nalazila, prilika da se dopre do nje na sve moguće načine kako bi tragedija bila sprečena. Upornost i stabilnost medicinskog osoblja u takvoj situaciji koja nimalo nije bezazlena i pribranošću uspeli su da odgovore devojčicu od svoje namere. Svakako podrška je pružena i nakon udaljavanja od kritične tačke skoka gde je medicinsko osoblje maksimalno uložilo napore da u tom momentu stabilizuje devojčicu.
Nakon svih napora koji su uloženi i profesionalnog pristupa celokupnoj situaciji devojčica je hospitalizovana u Opštoj Bolnici u Šapcu.

Kako ističu iz Doma Zdravlja Šabac profesionalan pristup pojedinačnom problemu i profesionalni pristup poslu, omogućavaju da svakog dana sve više učimo i shvatamo životne situacije u kojima se građani nalaze, što pokazuje i situacija u kojoj smo imali priliku da se nađemo.
MOJŠABAC