ЕП. Праг: Ивана освојила златну медаљу!

Spanovic
Ивана Шпановић у дисциплини скок удаљ новим националним рекордом освојила златну медаљу на Европском дворанском првенству у Прагу. Најдужи скок остварила је у трећој серији – 6,98 метара.
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојла је злато на дворанском првенству Европе у Прагу, пошто је победила у финалу скока удаљ државним рекордом од 6,98 метара.
Шпановић је рекордни скок остварила у трећој серији.
Претходни најбољи резултат Шпановићеве износио је 6,92 метара, а остварен је у Истанбулу прошле године.
У првој серији Шпановићева је имала 6,80, у другој је преступила, у четвртој је забележила 6,89 метара, па 6,71 и 6,81 у шестој, последњој серији.
Шпановићева је овим златом повећала колекцију медаља, коју је започела на шампионату света на отвореном у Москви 2013. године, када је освојила историјску бронзу за Србију, да би прошле године дошла до сребра на ЕП у Цириху на отвореном, као и до бронзе на СП у дворани у пољском Сопоту.
Ово је друга медаља за Србију од почетка шампионата, после сребра Асмира Колашинца у бацању кугле.
Ивана Шпановић изјавила је да је пресрећна због освојене златне медаље на Европском дворанском првенству у Прагу и поручила да се неће задржати на том успеху.
„Јако сам срећна због златне медаље и новог националног рекорда. Надала сам се ће даљина бити заокружена и да ћу баш на овом такмичење успети да оборим ту магичну границу од седам метара, али и овим сам јако задовољна. Свакако овде није крај, ово је још само једна степеница више у мојој каријери, идемо даље да померамо границе“, рекла је Шпановићева за сајт Атлетског савеза Србије.