Festival sela Srbije i Međunarodni festival novinara “Selo-Pres” po drugi put održani u Bogatiću

IMG_0565
U Bogatiću je po drugi put održan međunarodni festival novinara Selo-Pres. Domaćin i ove godine bio je Kulturno obrazovni centar Bogatić, a manifestacija je okupila proizvođače hrane udruženja žena iz Mačve i Srema, ali i brojne novinare.Radio Nešvil dobio je  specijalnu nagradu festivala povodom 20 godina rada na informativnom i zabavnom programu na području Mačve.Pored radio Nešvila poslušajte ko je još dobio nagrade.
Prilog dodela nagrada
Autor Festivala i urednik Zavičaja je Miomir Filipović Fića razgovarali smo sa i njim.
Miomir Filipovic Fica
Festival sela Srbije u organizaciji Udruženja kulturnih stvaralaca sela Srbije “Zavičaj”, organizuje se 15 godinu za redom, a Međunarodni festival novinara “Selo-Pres” po sedmi put. Mi smo razgovarali sa predsednicom Zavičaja Milankom Vujičić.
Milanka Vujicic
Nagrade „Zlatno zrno Srbije“, dodeljene su novinarima, urednicima i autorima poljoprivrednih emisija, priloga i novinskih tekstova koji prate selo i poljoprivredu. Jedan od nagrađenih je poljoprivrednik Siniša Berić.
Beric Sinisa
Na festivalu su se predstavila i udruženja žena iz Mačve i Srema sa specijalitetima domaće kuhinje, poslušajte razgovor sa njima.
Zene Lacarak