HAOS U ŠAPCU Letele glasačke kutije, mikrofoni počupani, pljuštale psovke

sns
HAOS U ŠAPCU Letele glasačke kutije, mikrofoni počupani, pljuštale psovke
Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali i čupali mikrofone sa skupštinske govornice. Sednica je nastavljena oko 16 časova, ali bez opozicionih odbornika iz Srpske napredne stranke (SNS) kojima je zbog opstrukcije izrečena mera udaljavanja sa sednice.
Odbornici SNS su nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sednicu koja je počela u 10 časova.
Sednica Skupštine bila je u prekidu do 16 časova, a obezbeđenje je ušlo u salu i izvelo neke odbornike.
Predsedavajući konstitutivne sednice, najstariji odbornik Sreten Radovanović je udaljio odbornike SNS jer su sprečavali izbor predsednika skupštine tako što su oteli i razlupali kutiju za glasanja.
U nastavku sednice za gradonačelnika je izabran Nebojša Zelenović koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu a za predsednika skupštine Nemanja Pajić.
Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koju čine lista „Šabac je naš“, sastavljana od koalicija Zajedno za Srbiju, DS, SPO i grupa građana „Selo-grad“, kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom „Pobeda za Šabac“.
Izvor informacija:“BLIC“