Ističe vreme za SPS, danas rok

SPSSPS bi trebalo danas, kako je najavljeno, da konačno saopšti imena kandidata za nove ministre u rekonstruisanoj vladi.Podsetimo, u Skupštini se u protekla dva dana raspravljalo o izmenama zakona o ministarstvima, što je neophodna preduslov kako bi rekonstrisana vlada mogla da bude izglasanja. Za danas je zakazano i glasanje o predloženim izmenama a plan je da novi ministri sutra polože zakletvu.
Zbog zgusnutog rasporeda oko rekonstrukcije vlade i razgovora s potencijalnim kandidatima, lider SPS i premijer Srbije Ivica Dačić otkazao je put u Njujork, gde se danas održava sednica Saveta bezbednosti UN posvećena Kosovu.
Prema poslednjim informacijama, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac prihvatio je poziv Dačića da bude predložen za ministra kulture, ali se i dalje ne znaju kandidati SPS za ministre saobraćaja, sporta i obrazovanja.
Visoki funkcioner SPS Branko Ružić juče nije konkretno odgovorio na pitanje novinara da li će biti novi kandidat za ministra saobraćaja, ali je rekao da kao „deklarisani partizanovac“ ne može biti ministar sporta.
Neki mediji, s druge strane, kao novu ministarsku sporta najavljuju proslavljenu sportistkinju Jasnu Šekarić.