Jovanović i Mišić na odličnom putu ka novom rekordu za Ak Sprint

Ovog vikenda je u Beogradu održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kome je 5 atletičara Ak Sprinta uspelo da osvoji isto toliko medalja i napravili 9 ličnih i dva klupska rekorda. Prvog dana, odlične nastupe u kugli zabeležili su Djordje Jovanovic sa 13.36 i bronzanom medaljom, Nemanja Misic sa 12.02, Aleksa Alanovic sa 11.58 i Milos Erdevicki sa 10.34. Zanimljivo je da su svi uspeli da prebace svoja dotadašnja najbolja ostvarenja. Kraj prvog dana bio je rezervisan za štafetu 4×200 metara (Jovanović, Rosić, Erdevički i Mišić) uspeli da obore klupski rekord, ostvare vreme od 1:42,15 i osvoje bronzanu medalju.
Drugog dana usledili su sjoš bolji rezultati, prvo su Mišić i Jovanović odlično trčali prepone i došli do dva lična. Jovanoviću je malo nedostajalo za medalju (8.94), dok se Mišić popravio za više od tri desetinke i visinu prepona – trčao je 9.08, dok je 7 cm niže prepone trčao 9.41 i to samo pre malo više od dva meseca. Sjajni su zatim bili i motkaši – Đorđe Jovanović je bio srebrni sa ličnim rekordom od 3 metra, dok je Nikola Rosić osvojio bronzu sa novim najboljim ostvarenjem od 2.40 metara. Na dalju je Nemanja Mišić imao svoj dan, jer je već u prvom skoku preskočio 6 metara i imao nekoliko prestupa na daljinama vrlo blizu 6.50. Drugi dan je okončala štafeta 4×400 sa novim klupskim rekordom od 3:57 i bronzanom medaljom. Sa ovih 5 medalja i Grnovićevim srebrom u sedmoboju, klub je već uspešniji u odnosu na prošli zimu, a prethodnu godinu smo sezonu okončali u prvih 10 na Tabeli uspešnosti klubova cele Srbije.
Važno je napomenuti da ova ostvarenja garantuju Jovanoviću obaranje državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore već u maju, dok Mišić može da ostvari normu od 6100 poena za Prvenstvo Evrope za mlađe juniore koje će se sledeće godine održati u italijanskom gradu Rieti. Nemanja Mišić je trenutni rekordeer Srbije u pionirskom osmoboju, a Jovanović Đorđu je prethodne godine u Novoj Goricu nedostajao važeći hitac u bacanju koplja da obori rekord Srbije u mlađejuniorskom desetoboju. Posle ovakvih rezultata, realno je očekivati da ga obojica nadmaše. Sledeći vikend nas očekuje Prvenstvo Srbije u dvoranskim višebojima.
Trener Ivan Đinić