KARASI O BEKJAREVU: Da nije otišao u Leskovac, možda bi još bio živ, voleo je Zvezdu svim srcem!

Poznati fudbaler crveno-belih ostao bez dugogodišnjeg prijatelja koji je izgubio bitku sa koronom

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Stanislav Karasi od igračkih dana družio se sa Ivanom Bekjarevom. Njihovo prijateljstvo trajalo je decenijama, a ono što ih je povezivalo bila je ljubav prema voljenom klubu Crvenoj zvezdi. Zajedno su gledali fudbalske i košarkaške utakmice.

– Dugo smo se družili Ivan i ja, više decenija. Kada je počeo da vodi emisiju na radiju Studija B, Cole Janković i ja smo mu bili redovni gosti. Bilo je to lepo sportsko druženje, sa raznim šaljivim pričicama. Posle toga smo postali baš dobri prijatelji – sa setom u glasu priča za Kurir Stanislav Karasi i nastavlja:

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

– Pored fudbala, voleo je košarku, kao i ja. Često smo išli zajedno na utakmice. Gledali smo sve mečeve do pojave ove korone, kada su zatvorili dvorane. Poslednji put kad smo se videli rekao je da ide u Leskovac, imao je neke predstave. Rekoh mu, ne samo ja, već i celo naše društvo, da ne ide tamo, jer je baš na jugu buktila korona. Međutim otišao je dole i zaglavio… Nije hteo da nas posluša. Nažalost desilo se to čemu se nismo nadali.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Stanislav Karasi kaže za Kurir da je Ivan Bekjarev bio vedrog duha i u bolnici, jer su se skoro svakodnevno čuli putem telefona.

– Razgovarali smo preko telefona dok se lečio. Šalio se i tada, za koronu je rekao da je to za njega mačji kašalj i da će on vrlo brzo da izađe iz bolnice. Pred utakmicu košarkaša sa Splitom video sam se sa Nebojšom Čovićem. Njih dvojica su bili mnogo dobri i tada mi je Nebojša rekao da Ivan nije dobro i da se nalazi u baš teškoj situaciji. I onda… To se desilo… Strašno je kad izgubiš prijatelja, duhovitog, pametnog čoveka, uvek spremnog na šalu i druženje.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Stanislav Karasi opisao je Ivana Bekjareva kao iskrenog zvezdaša koji je živeo za klub i uvek tražio ono najbolje.

– Jedan je od retkih koji je bio zaljubljenik u sve sportove u kojima je igrala Crvena zvezda. Toliko je bio emotivan i vatren, uvek nezadovoljan rezultatom i igrom. Često je znao da nagazi i uprave klubova, kako bi bilo boljih rezultata. Sećam se, kada smo Ivan i ja bili zamenici predsednika skupštine fudbalskog kluba, da je celog sebe davao da pomogne Zvezdi. Eto, takav je bio naš Ivan i po tome zvezdaši treba da ga pamte – istakao je Stanislav Karasi.

Kurir sport/A. R.