КРИМИНАЛ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су С.Г. (1988) из овог града, због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.
Осумњичени се терети да је 11. октобра на подручју Шапца, у вечерњим часовима, маскиран и уз претњу ножем, од раднице једне трговинске радње, одузео 50 хиљада динара.
По налогу надлежног тужиоца, С.Г је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Шапцу.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су У.П. (1982) из околине овог града, због постојања основа сумње да је починио кривично дело принуда у покушају.
Осумњичени се терети да је у претходном периоду уз претњу од оштећеног четрдесетседмогодишњег Шапчанина покушао да узме новац у вредности од 150 хиљада евра или да му оштећени пренесе право својине на део стамбеног објекта у власништву његовог сина.
У.П. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Шапцу
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су И.М. (1995) из Шапца због постојања основа сумње да је починио кривична дела лака телесна повреда и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Сумња се да је он 7. октобра у току ноћи, после кратке расправе на улици, пуцао у двадесетдвогодишњег мушкарца из пиштоља и нанео му прострелну рану у пределу ноге.
По налогу надлежног тужиоца, И.М. је одређено задржавање до 48 часова, након чега је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву. Судија за претходни поступак Вишег суда одредио му је притвор до 30 дана.