NASTAVNIK UHAPŠEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA!

Više javno tužilaštvo u Jagodini odredilo je zadržavanje nastavnika nemačkog jezika jedne osnovne škole iz Jagodine, zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice. Nakon što je slučaj obnarodovan, javnosti se obratila i zabrinuta majka jedne učenice.
– Osumnjičeni je od početka školske godine, pa do 27. septembra, polno uznemiravao učenice navedene škole govoreći im da su ku*ve, da bi dečaci trebalo da skaču na devojčice, kao sto on skače na svoje koleginice i da je odeljenje je*arnik – objašnjava izvor.
On se sumnjiči i da je dvema maloletnim učenicama rekao da „stoje kao ku*ve“, a jednu devojčicu je i dodirivao po zadnjici.
Direktorka škole rekla je za Telegraf da su u saradnji sa MUP-om preduzete sve potrebne mere i da ne može ništa više da komentariše jer je postupak u toku.
Nastavnik se tereti za polno uznemiravanje, za šta je zaprećena kazna od dve do deset godina. Istraga o ovom slučaju je u toku.
Devojčice koje su optužile profesora nemačkog da ih je navodno uznemiravao na gnusan način, idu u sedmi razred i imaju samo 13 godina.
Zabrinuta majka iz Minhena, koja je upućena u stravičan slučaj u jagodinskoj školi jer je bliska sa jednom od devojčica koje su davale iskaz, otkrila je neke detalje maltretiranja za ovaj portal.
– On je još u ponedeljak suspendovan sa posla, a slučaj je preuzeo javni tužilac u Jagodini. Devojčice su i dale iskaz u PU Jagodina zajedno sa direktorom i psihologom škole. Bilo je tu i verbalnog maltretiranja, neprijatnog dodirivanja duže vreme od strane profesora – navela je ova majka čiji je identitet poznat redakciji Telegrafa, a koja je bliska jednoj od devojčica.
Kako je rekla, ovakve stvari se ne smeju zanemarivati i javnost, posebno roditelji, moraju biti obavešteni kakva se zla kreću među našom decom, „i to ni manje ni više nego u obrazovanim ustanovama“.
– Ja sam ovde majka jednog školskog deteta u Minhenu i moram reći da me je priča užasnula, a koga i ne bi? Ovde su ljudi, posebno roditelji, mislila sam isuviše obazrivi, škole detaljne posebno što se tiče bezbednosti dece… Smatram da ljudi trebaju biti obavešteni, mislim na roditelje u Srbiji, ne bi li koliko je moguće više zaštitili svoju decu, jer su to i nažalost loša iskustva koja mogu izazvati i nepremostive traume kod jedne devojčice od 13 godina – zaključuje ova majka.