Naučni skup u okviru "Dani Miloša S.Milojevića" u Crnoj Bari-Radio Nešvil 23.06.2018.

U okviru prve manifestacije “Dani Miloša S.Milojevića“ u Crnoj Bari koja traje tri dana i koja je započeta u petak promocijom knjige „Pesme i običaji ukupnog naroda srpskog“ Miloša S. Milojevića, u prostorijama Udruženja žena „Crnobarke“, danas drugog dana u sali Doma kulture održan je Naučni skup sa međunarodnim učešćem na temu: „Doprinos Miloša S.Milojevića književnosti“. Naučni skup je proistekao iz potrebe društva Miloša Milojevića da aktivnije i sveobuhvatnije rasvetli naučno delovanje istaknutog Milosa Milojevića kako u književnosti, istoriji, oslobodilačkim ratovima tako i u nesebičnom zalaganju za očuvanje pravoslavne vere i srpstva. Uvodni deo o Milošu S. Milojeviću čuli smo od istoričara Siniše Blagojevića. Prisutnima se obratio i gost komadant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.
Skup su otvorili prof. dr Zoran Milošević, Akademik prof.dr. Radomir Đorđević i novinar i publicista Dragoslava Goga Koprivica.
Radove je izlagao i prof. dr Viktor Ivanovič Miščenko iz Rusije sa kojim smo iskoristili priliku i malo porazgovarali.
Naučni skup je bio zatvoren za medije, a prisutnima su se pre početka obratili i prof dr Milan Šojić, prof dr Petar Milosavljević i Vojin Petrović, osnivač Udruženja „Miloš Milojević“ u Minhenu.
U toku dana održaće se Turnir u malom fudbalu FK“Hajduk Stanko“ Crna Bara, Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, Mini sajam hrane i pića, izložba slika Stojana Aničića i Željka Dragićevića, i koncert KUD Jelica u Crkvenoj porti u Crnoj Bari.
Manifestaciju “Dani Miloša S.Milojevića“ u Crnoj Bari koja se završava u nedelju pomenom Milošu S.Milojeviću u jutarnjim satima i predavanjem o istorijatu Crnobarske crkve organizovali su Mesna zajednica Crna Bara u saradnji sa Crkvenom opštinom, Kulturno-umetničkim društvom „Jelica“, Udruženjem žena „Crnobarke“, Ribolovačkom sekcijom „Ušće“, Fudbalskim klubom „Hajduk Stanko“ i Udruženjem „Miloš S. Milojević“.