Недеља имунизације под слоганом „ Вакцине штите “ обележава се од 24.04.2017. до 30.04. 2017. године

Недeља имунизације је годишњи догађај чији је општи циљ повећање обухвата имунизацијом јачањем уверења о потреби заштите сваког детета/особе од болести које се могу спречити вакцинацијом, са посебним акцентом на децу из тешко доступних вулнерабилних и маргинализованих група.
Обележавање ове дванаесте недеље по реду у Европском региону, обележава се истовремено у свим регионима СЗО.
Имунизација је резултат колективне одговорности. Учините све да Ви и чланови Ваше породице будете правовремено и потпуно вакцинисани.
Имунизација је једна од најуспешнијих јавно здравствених иницијатива. Имунизацијом се превенирају болести, компликације и смртни исходи од вакцинама превентабилних болести укључујући рак грлића материце, дифтерију, хепатитис Б, морбиле, заушке, велики кашаљ, запаљење плућа, дечију парализу, проливе изазване ротавирусом, рубелу и тетанус.
Имунизација је допринела искорењивању великих богиња и доприноси искорењивању дечије парализе.
Деци у здравственим системима треба обезбедити безбедну, ефективну, доступну и ефикасну вакцину
Достизање и одржавање колективног имунитета популације против заразних болести болести вакцинацијом је суштина заједничких напора у свим земљама света.
ВАКЦИНА ЈЕ ОБАВЕЗНА ЗАКОНОМ И НЕОДАЗИВАЊЕ ПОВЛАЧИ НОВЧАНУ КАЗНУ!
Стога, АПЕЛУЈЕМО И ПОЗИВАМО СВЕ РОДИТЕЉЕ ДА ПРОВЕРЕ ВАКЦИНАЛНИ САТУС СВОЈЕ ДЕЦЕ И УКОЛИКО НИСУ РЕДОВНО ВАКЦИНИСАНА ДА ДОЂУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ У ДЕЧИЈИ ДИСПАНЗЕР БОГАТИЋ.