Neizvesno izručenje ubica devojke

UbiceNe postoji pravno rešenje da Filip Vilotijević i Vukašin Smiljanić, koji su učestvovali u pucnjavi kad je ubijena Tamara Radulović na Adi, budu izručeni.Oni jedino mogu da budu formalno proterani sa Kosova i da ih onda preuzme srpska policija, piše Blic.
Filip Vilotijević (25) i Vukašin Smiljanić (20), koji su uhapšeni u Peći, a sumnjiče se da su učestvovali u pucnjavi kada je na Adi Ciganliji ubijena Tamara Radulović (29), , jer ne postoji pravno rešenje da oni budu izručeni.
Za Srbiju je Kosovo deo države tako da ekstradicija ili neki oblik međunarodne pravne pomoći nije prihvatljiv. Srpska policija nije dobila zvanično obaveštenje o ovom hapšenju, ali razmena podataka ide preko međunarodnih institucija. Eventualno rešenje je da u njihov transport budu uključene međunarodne institucije, ali to nije izvesno. – Najjednostavnije je da vlasti na Kosovu i Metohiji donesu odluku o proterivanju i onda da uhapšene dovedu do punkta gde će ih preuzeti srpska policija. Vilotijević i Smiljanić na Kosovo nisu ni ušli legalno, tako da ima osnova za njihovo proterivanje po tamošnjim propisima – kaže izvor “Blica”. Vilotijevića i Smiljanića je na Kosovo i Metohiju uveo Liridon Keljmendi, mlađi sin balkanskog narko-bosa Nasera Keljmendija, i čuvao ih svih ovih dana.
Tamara Radulović je ubijena 12. maja na splavu “Džast vanila” na Adi Ciganliji u Beogradu i zbog toga su uhapšeni L. S. (34) iz Novog Sada, S. S. (30) i J. N. (30) iz Beograda, a potraga je raspisana za Vilotijevićem i Smiljanićem. Na splavu je organizovao proslavu, povodom rođenja deteta, rođak ubijene devojke Nikola Jovšić.