NOVAKOVA VELIKA POBEDA! ĐOKOVIĆ DOBIO VLADU AUSTRALIJE NA SUDU! Australija ne prihvata PORAZ! Traže 2. rundu!

Konačna odluka suda glasi – Novak Đoković je pušten na slobodu, dobio je vizu, vraćen mu je pasoš i lična dokumenta i Australija će morati da mu plati troškove suđenja koji iznose pola miliona dolara.

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji Novaka Đokovića, pošto je sudija Entoni Keli presudi u korist srpskog tenisera.

Novakovi advokati su argumentovano predstavili slučaj odbrane i izneli su potrebnu dokumentaciju o medicinskom izuzeću. Entoni Keli je presudio u Novakovu korist i Đoković sada može da igra na Australijan openu.

Čeka se odluka ministarke Keren Endruz, koja je jedina koja može da deportuje Đokovića i pored odluke suda. Ako to ne odluči da uradi posle svega, Novak će igrati na Australijan openu, gde je osvojio do sada devet titula.

Novak Đoković pobedio je Vladu Australije na sudu i pušten je na slobodu. Nole je dobio vizu, vraćen mu je pasoš i lična dokumenta i Australija će morati da mu vrati sve troškove.

07.37 – Australijanci ne prihvataju poraz!

Kristofer Tran preti i kaže da ministar za Imigracije ima poslednju reč. Prema njegovim rečima, on i dalje ima pravo da deportuje Đokovića.

Nije još gotovo.

Ako to odluči, Đokoviću će biti zabranjen ulazak u Australiju naredne tri godine.

07.19 – NOVAK POBEDIO AUSTRALIJU!

Sudija Keli je presudio da je Novak Đoković oslobođen, nakon ponovnog pregleda predmeta. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove, da on bude na slobodi u roku od 30 minuta i da mu se vrate pasoš i lični predmeti.

Odluku suda potvrdio je i Novakov advokat Nik Vud.

Sa mnogo autoriteta je sudija Entoni Keli vodio suđenje po slučaju „Novak Đoković„.

Posle više prekida, sudđenje je nastavljeno rano jutros, ali Keli je već imao spremnu odluku, nakon pažljivog razmatranja iznesenih činjenica.

Naredio je hitno oslobađanje i vraćanje ličnih stvari i dokumenata srpksom teniseru.

Kada je tužilac Kristofer Tren počeo sa uvažavanjem da negoduje i iznosi zamerke na pojedinosti, Keli to nije dopustio.

– Da li ste me čuli, gospodine Tren?

– Da, vaša visosti – odgovorio je Tren.

– Vrlo dobro, proglašavam ovaj postupak završenim – stavio je tačku Keli.

Poništena je tako odluka granične policije da Novaku odbije vizu. Ali, australijske federalne vlasti su izrazile spremnost da mu na osnovu svoje nadležnosti ponovo ponište vizu, tako da će biti i druge runde.

Pravni zastupnici države zadržavaju pravo da ministar za imigracije, Aleks Hok, na osnovu svoje izvršne moći preokrene odluku suda i poništi Novaku vizu. Ako se to desi, Đoković će dobiti trogodišnju zabranu ulaska u zemlju!

Izvor:Kurir