Novi korona presek doneo malo IZNENAĐUJUĆE brojke!

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.263 osoba, od toga je 67 bilo pozitivno, dok su preminule dve osobe.
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se20 pacijenata.
Tokom današnjeg dana dr Predrag Kon je rekao da očekuje manje od 100 zaraženih u poslednja 24 sata, a za to je imao „jako“ objašnjenje.
Podsetimo, juče smo imali svega 2.906 testiranih osoba, od koji su 102 bile pozitivne. Konov koeficijent, odnosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih, tako, juče je iznosio čak 3,51 odsto, što je zabrinjavajuć podatak, s obzirom na to da je idealno da u epidemiji on iznosi tek 0,5 odsto, da bi smo mogli da kažemo da je situracija mirna, a sve preko 2,5 odsto treba da nas brine. Najviše zaraženih juče je ponovo bilo iz Beograda.
Podsetimo, broj zaraženih u Srbiji, naročito u prestonici, raste od prošle nedelje. Na snazi je nova mera – svi ugostiteljski objekti i radnje rade samo do 23 sata, uključujući i one sa baštama.
Osim toga, sve više se spominje zatvaranje škola. Kako je jutros rekao dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, ukoliko dođemo do toga da imamo 500 zaraženih na dnevom nivou, a što je moguće već za 14 dana, ukoliko se ne budemo pridržavali mera, upravo će se to i razmatrati.
On je još rekao da je ova nedelja ključna, kao i to da će broj zaraženih u naredim danima svakako rasti.
Lekari su otkrili sedam simptoma koji govore da je osoba preležala virus, a više o tome pročitajte ovde.