Obaveštenje-uvid u birački spisak

izbori-glasanje-glasaci-kutija_660x330
OBAVEŠTAVAJU SE građani opštine Bogatić da do 08.04.2016.godine mogu obaviti uvid u birački spisak i tražiti upis,brisanje,izmenu,dopunu ili ispravku biračkog spiska odnosno donošenje rešenja na kojima se zasnivaju napred navedene promene u biračkom spisku.
UVID u birački spisak građani mogu izvršiti u Bogatiću u ZGRADI OPŠTINSKE UPRAVE(šalter sala)svakog radnog dana u vremenu od 07:00 – 15:00 časova.
SVAKI GRAĐANIN(birač)može nadležnoj opštinskoj upravi,najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska(do 04.04.2016.god.),podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će on-birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.
OBAVEŠTAVAJU SE građani-birači pripadnici nacionalnih manjina da mogu tražiti upis podataka u Jedinstvenom biračkom spisku-deo biračkog spiska za opštinu Bogatić na pismu i prema pravopisu nacionalnih manjina,podnošenjem zahteva kod Opštinske uprave Bogatić.
POZIVAJU SE MALOLETNA LICA koja stiču biračko pravo najkasnije na dan izbora da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska,u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i tražiti upis,brisanje,ispravku i dopunu neke činjenice uz prilaganje potrebnih dokaza.