ОЛУЈА ЈЕ ПОГРОМ ИЛИ……

Србија је јуче обележила „Олују“ и то ће чинити сваке године 04.августа.За Србију „Олуја“ је најтужнији дан, током које је из Хрватске протерано 250.000 Срба и више од 1.000 убијено.4. август обелажавају заједно Србија и Република Српска.

Пети август, дан када је хрватска војска ушла у Книн, два комшијска народа обележавају потпуно другачије — једни славе Дан победе и домовинске захвалности уз највише званичнике, док други одржавају парастосе и сећају се страдалих у „Олуји“.
Припадници Хрватских обрамбених снага (ХОС) прошетали су се Книном и на тргу неколико пута узвикнули усташки поздрав „За дом спремни“.
Њихов предводник Марко Скејо је у изјави новинарима тај поздрав упоредио са поздравом „Хваљен Исус и Марија“ у католичкој цркви.
Потом је утврдио да је „За дом спремни“ стари хрватски поздрав.
У Србији и Републици Српској се служе парастоси по многим црквама.Нажалост у многим местима то пролази уз одржавање фестивала, сусрета фолклориста и естрадним наступима.Такав је случај и са општином Богатић почетак првог Богатфеста заказан је за 04.август и траје три дана.Да ли је морало баш тада…..