Опрез, могуће стварање поледице

stanje na putevima
Због влажних коловоза и појаве ниских температура ујутро и увече, могуће је стварање поледице, па се апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветује максималан опрез у вожњи.
Јавно предузеће „Путеви Србије“ саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе опрезно и пажљиво, саопштило је то предузеће.
Снега до пет центиметара има на ауто-путу Ниш – граница са БЈР Македонијом, а коловози су влажни на ауто-путевима Фекетић – Нови Сад – мост Бешка, петља Бешка – Нови Бановци, Добановци-Ниш, Батровци-Добановци, Београд-Панчево и Ниш – граница са Бугарском.
На путним правцима првог и трећег приоритета коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Колубаре, Новог Пазара, Зајечара, Крушевца, Ужица, Ивањице, Косова, Ниша, Крагујевца, Пожеге и Чачка.
На државним путевима другог приоритета коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Ниша, Мачве, Косова, Новог Пазара, Крагујевца, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице и Чачка.
На подручју Београда, на путу Барајево-Раља, због клизишта дошло је до прекида пута у Губеревцу.
Непроходни су путни правци Шабац-Волујак-Завлака-Крупањ, Дебрц-Бањани-Уб-Новаци-Коцељева, Дренска клисура – Грчак – Александровац – Крушевац (Кошеви), Стопања- Витково-Брус-Брзеће, Чокешина – Липове воде – Волујак.
И путни правци Шабац – Накучани – Доње Црниљево, административна линија АП Косово и Метохија – Бањска, Рашка – Кути – Одвраћеница,
Сјеница – Раждагиња – Бућево – Каракујића бунари – Суви До – Лескова – Веље Поље – Тутин и Тутин – Годово – државна граница са Црном Гором (Вуча) су, такође, непроходни.
Прилази планинским туристичким центрима, Копаонику, Златибору, Гочу, Старој планини и Дивчибарама су проходни, наведено је у саопштењу.