Opština Bogatić na Sajmu lokalnih samouprava

Na četrvom po redu Sajmu lokalnih samouprava u Beogradu, koi se održava od 29 novembra do 1. decembra predstaviće se i opština Bogatić.
Od Milana Damnjanovića, pomoćnika predsednika Opštine, saznajemo da će sajamska priredba biti iskorišćena za predstavljanje prirodnih potencijala našeg kraja, pre svih obnovljivih izvora energije.
U tom cilju, za posetioce sajma je pripremljen propagandni materijal koji će ih upoznati sa prednostima ulaganja u opštini Bogatić, pre svega u eksploataciju geotermalne vode i biomase.
Opština Bogatić se prošle godine prvi put predstavila na sajmu, a već ove godine delegacija naše opštine odlazi na sajamsku priredbu sa jednim izvesnim projektom koji će se relaizovati do sredine naredne godine.
Reč je o energani na biogas, snage 50 megavata za proizvodnju električne energije i 60 megavata za proizvodnju toplotne energije. Procenjena vrednost ove investicije špansko-francuske kompanije iz Barselone je 96 miliiona evra. Osim što će zaposliti do stotinu radnika, ovo postrojenje je značajno jer će posle priključenja na distributivnu mrežu izvoziti električnu energiju i omogućiti dodatni priliv kapitala.