Отворен 84. Пољопривредни сајам у Новом Саду

Међународни пољопривредни сајам, 84. по реду, на Новосадском сајму, отворио је први потпредседник Владе Ивица Дачић који је истакао да је пољопривреда један од највећих потенцијала привредног развоја Србије и да ће влада наставити да помаже како пољопривредне произвођаче тако и прерађивачку индустрију.
Сајам у Новом Саду, одржава се до 19. маја наступиће више од 1.500 излагаца из 60 земаља, а земља партнер овогодишњег Пољопривредног сајма је Босна и Херцеговина.
Пољопривредни сајам у излагачком делу за десет одсто већи од прошлогодишњег, који је за исто толико био већи од претходног, што говори да је тренд раста броја излагача и раста повећања закупљеног излагачког простора настављен.
По традицији сви посетиоци Пољопривредног сајма у Новом Саду са купљеном улазницом стичу право учешћа у наградној игри у којој је главна премија трактор чија је вредност 20.500 евра, а чији је дародавац компанија „Агропанонка“.
Цена појединачних улазница је 600 динара, а групних 400 динара.
Новосадски сајам наставља са праксоом организовања породичног дана у оквиру ког сви чланови једне породице на Сајам могу ући уз само једну купљену улазницу, а тај породични дан је у недељу, 14. маја.
На овогодишњој изложби стоке, која је по традицији једна од најзначајнијих сегмената сајма, посетиоци ће имати прилику да виде 1.500 најквалитетнијих грла стоке, што је за 300 више у односу на прошлогодишњи.
Међу изложеном пољопривредном механизацијом посебно се истиче комбајн за шећерну репу чија је цена око 600.000 евра без ПДВ-а.