Svečano otvoren vrtić u Belotiću

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je Opštinu Bogatić i prisustvovao sastanku sa predsednikom i rukovodstvom Opštine Bogatić, a povodom otvaranja vrtića u Belotiću.
U Mesnoj Zajednici Belotić, danas je svečano otvoren novi objekat PU.“Slava Ković“ vrtić, koji će obezbediti mesto za 30-ak i više mališana u poludnevni boravak, kako ovog sela tako i obližnjih. Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac i Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić tim povodom su obišli objekat i poželeli dobrodošlicu mališanima, ali i stručnom osoblju ove ustanove i zajedno sa Jankom Milovanovićem direktorom PU“Slava Ković“ Bogatić i Miroslavom Dabićem predsednikom Skupštine Opštine Bogatić svečano presekli vrpcu. Dugoočekivani vrtić konačno je ugledao svetlost dana, na radost svih sugrađana, naročito roditelja mališana koji više neće morati da ih odvoze u Bogatić. Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac preneo je utiske meštana, ali izrazio svoje lično zadovoljstvo zbog otvaranja vrtića koji je od velikog značaja za samo selo.
Koliko je važno osposobljavati, adaptirati i graditi nove vrtiće, i težiti tome da sva deca iz Opštine Bogatić budu podjednako zbrinuta u u prijatnom i lepom ambijentu, okruženi brigom stručnih lica, najbolje govori zadovoljstvo Janka Milovanovića direktora Predškolske ustanove „Slava Ković“ Bogatić.
Upravo otvoren objekat vrtića u Belotiću, za koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo 5.500.000,00 dinara, omogućiće kvalitetniji, bolji i funkcionalniji boravak dece u toj ustanovi, a takođe olakšati roditeljima i rešiti problem meštanima.