Otvorena fiskulturna sala „Mačvanske srednje škole“ u Bogatiću-Radio Nešvil 19.10.18.

Mačvanska srednja škola u Bogatiću povodom 40.godina rada, svečano je uručila učenicima novu fiskulturnu salu i nove učionice. Vrpcu novog objekta, čija je ukupna površina 3000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uloženo milion evra, zajednički su presekli ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac i direktor Mačvanske srednje škole Milica Dražić. Velelepni objekat ima savremeni sportski teren za košarku, odbojku i rukomet, tribine i svlačionice. Izgradnja je započeta još davne 2011 godine u aprilu. Prvi put od osnivanja škole 1978 godine sadašnji i budući učenici koristiće salu za obavljanje fizičkog vaspitanja.
Branko Maksimović Necer, profesor fizičkog vaspitanja koji je radio 39 godina u Mačvanskoj srednjoj školi, a sada u penziji, imao je priliku prvi da šutne loptu u novoj sali.
Najpre je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio učenike i porazgovarao sa njima, a onda je izveden i prigodan program. Svim prisutnima su se obratili Milica Dražić direktorka škole, Roksandra Gladović prva direktorka škole, Nenad Beserovac predsednik Opštine Bogatić i Dubravka Negre, direktor Evropske investicione banke za zapadni Balkan.
U prigodnom programu nastupili su: Ana Ković sa numerom „Oj, goro, Dragoslav Vasiljević, solista na harmonici, izveo je kompoziciju Jevgenija Derbenka „Svita kontrast“, 4. i 5. Stav, a folklorni ansanbl „Đido“ izveo je „Splet tradicionalnih srpskih igara „Mešoviti hor mačvanski “ zatvorio današnju proslavu pesmom „Tamo daleko“.
Veliko je zadovoljstvo što je jedna škola, posle 40. godina od osnivanja dobila savremenu i modernu fiskulturnu salu, a zadovoljstvo je još veće jer smo bili očevici osmeha i sreće na licima učenika koji će od sada imati kvalitetne uslove za održavanje fiskulturne nastave tokom cele školske godine.