Pao vojni avion kod Šapca, potraga za pilotima

Vojni avion koji se srušio, pao je u blizini kuća u selu Slatina. Očevidac pada aviona iz ovog šabačkog sela ispričao je za Kurir da je scena bila jeziva.
– Proleteo je na deset metara od moje kuće. Čuo se stravičan tresak! Kad sam istrčao iz kuće video sam dim i plamen kako kuljaju iz olupine. Odmah su stigli i vatrogasci. Ne znam da li ima povređenih, uplašio sam se i nisam izlazio iz kuće, iako je to na samo 250 metara od mog imanja – rekao nam je vremešni meštanin.
I jedna meštanka je potvrdila da su udarac i eksplozija bili toliko snažni, da je na mestu pada ostao ogroman krater.
„Majka i ja smo bile u kući, kada su se odjednom zatresli prozori i vrata. Istrčale smo napolje, avion je preleteo nisko iznad naše kuće, ali se u jednom trenutku prevrnuo i kao da se okrenuo ka Beogradu, pomislile smo da je u pitanju neka vojna vežba. Međutim, onda se odjednom srušio, začula se jaka eksplozija, a delovi bili rasuti na sve strane“, ispričala je ona za Kurir, istakavši da su svi još u velikom šoku.
Vojni avion G4 u blizini Šapca srušio se danas oko 10.30, saznaje Kurir.
Nedaleko od Šapca kod sela Slatina danas oko 10.30 srušio se vojni avion. Avion je pao u blizini kuće Milete Mladenovića.
Prema rečima očevidaca vojni avion je pao u blizni pomoćnih objekata što je izazvalo strah meštana medju kojima, kako kažu, nema povređenih.
izvor:kurir.rs