PAŽLJIVO ZA VOLANOM

BiHAMK-2
Vreme trenutno povoljno utiče na odvijanje saobraćaja koji je trenutno umerenog intenziteta na celokupnoj putnoj mreži Srbije, ali iz Auto Moto Saveza Srbije savetuju oprez vozačima večeras kada može doći do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

Vozačima koji se tada nađu na putevima savetuje se pojačan oprez za volanom, a ukoliko je neophodno i da se zaustave na nekom bezbednom proširenju pored puta, čim je to moguće.
Prema prognozi RHMZ, veći deo dana pretežno sunčano i veoma toplo, vetar slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni.
Najviša temperatura od 30 do 34 stepeni. Posle podne i uveče na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom noći ponegde i u ostalim krajevima nestabilno sa kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na severozapadni.
Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama i pojavom grada, upozoravaju iz AMS S.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.