"Pesmom da ti kažem"-Mešoviti hor "Mačvanski"-Radio Nešvil 29.05.2018.

U organizaciji Kulturno obrazovnog centra, a pod pokroviteljstvom Opštine Bogatić, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bogatiću mešoviti hor “Mačvanski” održao je treći godišnji koncert pod nazivom “Pesmom da ti kažem”.
Hor “Mačvanski” osnovan je u februaru 2013. godine u maloj sali KOC-a u Bogatiću, kada se grupica od desetak mačvanskih poklonika harmonskog pevanja našla na prvoj probi i audiciji za hor. Vremenom Hor je izrastao u ozbiljan kamerni sastav koji može da se odvaži u izvođenju kompozicija u javnom nastupu i raznim manifestacijama.
Hor “Mačvanski” je otvorio nastup blokom duhovnih kompozicija pod dirigenskom palicom Ivana Radovanovića.
Najmlađi članovi Dečijeg hora “Duga” predstavili su se harmonskim pevanjem, pod vođstvom Ivana Ostojića.
Značaj jednog ovakvog sastava istakao je protojerej Marko Marković i starešina hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Bogatiću.
Stihove pesme Milene Ćirović ”Ptica u kavezu“ govorio je Miroslav Perić glumac Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović”.
Specijalni gosti koncerta “Pesmom da ti kažem” bili su braća Teofilovići Ratko i Radiša.
Branislav Ković glumac Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović” izveo je recitovanje “Molitva Kneza Lazara”.
Svima koji su pomogli Mešoviti hor “Mačvanski” Tanja Jurišić direktor KOC-a uručila je zahvalnice.
Mnogobrojni posetioci iz Mačve, sveštena lica i gosti uživali su u kompozicijama Stevana Stojanovića Mokranjca, Slava ”Blagoslovi duše”, Slava “Jednorodni sine” i “Tebi pojem”, druge i devete rukoveti, Stevana Stojanovića Mokranjca, “ Udade se jagoda”, pa “Velika čočeška igra” iz opere Koštana, Petra Konjevića i sa “Rum, dum, dum” Mešoviti hor “Mačvanski”, završio je ovogodišnji treći po redu koncert “Pesmom da ti kažem”.