Повећан број мотоциклиста и бициклиста

biciklo
На путевима у Србији саобраћај је тренутно умереног интензитета, а због сунчаног и топлијег времена, очекује се повећан број мотоциклиста и бициклиста, саопштио је Ауто мото савез Србије.
Последњи дан ускршњег распуста у основним и средњим школама могао би бити узрок појачаног саобраћаја на фреквентнијим путевима у Србији због чега се свим учесницима у саобраћају саветује додатна пажња, поручују из АМСС-а.
Из Јавног предузецха „Путева Србије“ апелују на возаче да на деоницама где је измењен режим саобраћаја због радова, строго поштују постављену саобраћајну сигнализацију, а посебно да обрате пажњу на безбедност радника.
Према подацима Управе граничне полиције, задржавања путничких возила на граничним прелазима крећу се у интервалима од 15 до 30 минута.
До 17 часова изводе се радови на санацији коловоза, на делу државног пута од петље „Мали Пожаревац“ до наплатне станице „Бубањ Поток“, смер Ниш – Београд.
До 21. априла од 22 до 06 часова измењен је режим саобраћаја на државном путу од петље „Ласта“ до петље „Т6“ у оба смера аутопута, због извођења радова на испирању и чишчењу кишне канализације.
Због почетка радова на првој фази реконструкције дела државног пута, деоница Мали Пожаревац – Раља – десне траке аутопута, измењен је режим саобраћаја на тој деоници.
Током извођења радова у зони петље Мали Пожаревац, за саобраћај ће бити затворена десна страна аутопута, смер Београд – Ниш.
Саобраћај ће се привременом саобраћајном сигнализацијом преусмеравати у претицајну саобраћајну траку леве стране аутопута, смер Ниш – Београд, наведено је у саопштењу.