Prepreka u životu ne postoji-Šapčani ponosni na svog paraolimpijca

Šabac i Štitar ponosni su na Mitra Palikuću. Za osvajača bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju, danas je u Gradskoj upravi priređen prijem.
Uz volju, upornost, istrajnost i podršku sve barijere su premostive, a snovi dostižni, naglašava Mitar Palikuća, ponosno pokazujući olimpijsku medalju, prvu osvojenu za Srbiju u Riju: „Do 2001. bio sam avio-mehaničar i fudbaler, a od saobraćajne nesreće, vojnu uniformu i golgetersko zvanje, zamenio sam invalidskim kolicima i reketom za stoni tenis i uspeo da ostvarim životne ciljeve.“
Ovo je bila njegova prva Paraolimpijada: „Presrećan sam, moja prva paraolimpijada, veliki uspeh, posle tog poslednjeg poena iz mene je nešto eksplodiralo, iskreno počele su i suze
da naviru. Veliki uspeh za mene, za moju suprugu sina, bilo mi je srce prepuno.“
Svi u Šapcu, od članova udruženja, sportskih radnika do predsednika Skupštine, ponosni su na još jednu olimpijsku medalju u gradu.
„Mitar je pre svega veliki čovek, veliki sportista“, ističe Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada. „Meni je drago da on učestvuje iako živi u Novom Sadu u mnogi akcijama sportskim koji se dešavaju u Šapcu, on je tu i da promoviše sport i sve to što nosi u sebi.“
Od rekreacije do olimpijske medalje put ga od rodne kuće u Štitaru i Šapca do Novog Sada, gde poslednjih pet godina živi i trenira, vodio trudom i sportskom željom za uspehom.
„Svi nešto sanjamo… Evo i moj lični primer, da se snovi ostvaruju, ne
samo u sportu nego i u porodici. Sa suprugom koja je po drugi put trudna, čekamo blizance, imamo sina Maksima koji ima dve godine, na koga smo ponosni“, ističe Mitar, dodajući da daje dobar primer ljudima da prepreka u životu ne postoji.
Za sportska takmičenja osoba sa invaliditetom iz šabačkog budžeta se godišnje izdvaja milion i po dinara. Za podršku – Gradu, od stonoteniserske selekcije i Mitra, na poklon olimpijska majica naših uspešnih paraolimpijaca.