Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, спровели више одвојених акција широм Србије

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција широм Србије, запленили су већу количину оружја, око 45 килограма наркотика, открили две лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили 15 особа осумњичених за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја.
У сарадњи са надлежним тужилаштвима, у акцијама које су спроведене на територији полицијских управа Београд, Зајечар, Јагодина, Крушевац, Нови Пазар, Панчево, Прокупље, Смедерево, Ужице, Кикинда, Сомбор, Kрагујевац и Шабац, заплењено је 47 килограма марихуане, око 60 грама кокаина, као и мања количина амфетамина и хашиша.
Такође, заплењене су и 24 пушке од којих једна аутоматска и две полуаутоматске, 21 пиштољ, два револвера, 1.152 комада муниције различитог калибра, 1,5 комада штапина динамита, седам ручних бомби и шест граната.
Припадници Министарства унутрашњих послова, због поседовања наркотика ради њихове даље продаје, ухапсили су шест особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете против још осам особа.
Због недозвољеног поседовања или ношења оружја полиција је ухапсила осам особа и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још 21 особе.
По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још једну особу.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима, запленили око 34 килограма марихуане и ухапсили Д.Ј. (1997).
Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, лабораторију открила у помоћном стамбеном објекту у коме је пронађено и заплењено око 14 килограма суве марихуане, 146 стабљика тежине око 15 килограма, 120 семенки, 34 тегле са око пет килограма цветова марихуане и мања количина хашиша.
Такође, пронађена је и пратећа опрема за лабораторију, 17 лампи са трансформаторима, три грејалице, три вентилатора и озонизатор.
Због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.
Sl 1
sl 3
sl 5