PRVACI, SREĆNO: Roditelji, ne pritiskajte decu, važno je da idu u školu!Osim mobilnih telefona nije dozvoljeno ni ovo!

I pre prvog školskog zvona najmlađi đaci su s roditeljima juče seli u klupe i upoznali se sa učiteljima, koji su im dali smernice za ponašanje u školi.
Osnovcima je danas zvanično prvi dan nove školske godine, ali su prvaci i petaci širom Srbije juče posetili učionice i upoznali se sa učiteljima i razrednim starešinama, sa kojima će provesti naredne četiri godine.
Učenici su podeljeni na grupe, po pola odeljenja, a u pratnji roditelja juče su slušali savete nastavnika za početak školske godine u uslovima epidemije koronavirusa.

Šta nije dozvoljeno u školi
– Korišćenje mobilnih telefona
– Korišćenje pametnih satova
– Razmenjivanje užine
– Razmenjivanje školske opreme
– Korišćenje tuđih maski
– Korišćenje tuđih sredstava za dezinfekciju
– Roditeljima je zabranjen ulazak u školu

97 odsto roditelja opredelilo se da im deca prate nastavu u školi.
16.500 prvaka kreće ove godine u prvi razred.
30 minuta trajaće časovi u školi
.

Rizik zaražavanja u školi najmanji moguć
Rizik od zaražavanja u školama sveden je na najmanju moguću meru, ali u određenoj meri ipak postoji, zbog čega je važno da se poštuju epidemiološke mere, rekao je juče gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za RTS.
– Deci moramo da objašnjavamo zašto je važno da nose maske, da im dobronamerno skrećemo pažnju na to, a takođe da i sopstvenim primerom to pokazujemo – rekao je on i posavetovao roditelje da je najbolje i optimalno rešenje da deca nose platnene maske jer ostvaruju dovoljnu zaštitu i perive su.

Izvor:Kurir