Prvi dan 50.po redu manifestacije "Hajdučke večeri"-Radio Nešvil 04.08.2018.

Tradicionalna Mačvanska manifestacija Hajdučke večeri u organizaciji Turističke Organizacije opštine Bogatić , Ministarstva trgovine, turizma, i telekomunikacija Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Opštine Bogatić počela je 50. put na Vasinom Šibu u Crnoj Bari.
Prvog dana manifestacija je započeta kvalifikacijama za Harambašu 2018. U dve discipline, skok u dalj i bacanje kamena sa ramena, nadmetalo se 15 učesnika. Njih osam Stanko Jerotić i Dragorad Mašić iz Dublja, Miloš Petrić, Marko Petrušić i Miloš Paunić iz Badovinaca, Marko Reljić iz Drenovca, Milan Marković iz Prnjavora i Aleksandar Krajišnik iz Majura, nastupiće na glavnom takmičenju – centralnom događaju manifestacije. Defile članova dečijih folklornih ansambala sa područja opštine Bogatić, održan je od Doma kulture do centra u Crnoj Bari. Mališani u narodnim nošnjama uz pesmu su šetali ulicom sela. Odigrali su kolo u centru i na jedinstven način dali posebnu draž ovoj manifestaciji.
U večernjim satima održan je bogat kulturno umetnički program. Nastupili su KUD “Jelica”Crna Bara, KUD “Salaš Crnobarski”, KUD “Bisernica” Dublje, “Dukat” Badovinci i KUD “Milić od Mačve” Belotić sa igrama iz Mačve, Zapadne i Centralne Srbije, Kobišnice, Vlaške igre, igre iz Šumadije, Gornjeg Kačera i Binačke Morave.
U ostatku večeri posetioci su uživali u koncertu Zvezde Granda Tamare Dragić.