Putina "oženili" preko Interneta

PutinRuskog predsednika Vladimira Putina u subotu su još jednom oženili preko Interneta. Na društvenim mrežama se pojavila vest da se on venčao sa Alinom Kabajevom.„Dobro informisani“ su raširili informaciju kako se Putin venčao u jednom manastiru na Valdaju s Kabajevom (30), bivšom šampionkom u ritmičkoj gimnastici, sada poslanikom u Dumi. Vest se brzo proširila pa ju morao da reaguje i Kremlj.
Naime, preko TV kanala „Dožd“ portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da sve to nije tačno a glasine o Putinovom venčanju nazvao je subotnjom dosadom.
Kako je sve počelo? Novosti pišu da je neko preko društvenih mreža najavio da će se 21. septembra Putin crkveno venčati u Iverskom manastiru na Valdajskom jezeru, oko 400 kilometara severno od Moskve. Advokat Kaloj Ahiljgov je napisao na „Tviteru“ da su mu saopštili da će se u subotu venčati Putin i Kabajeva. Kasnije je napisao da ne veruje u istinitost toga, ali i da su mu lokalni stanovnici saopštili da je manastir u Valdaju okružila policija.Početkom juna, Vladimir i Ljudmila Putin razveli su se posle gotovo 30 godina braka. Mnogi su prognozirali da će se brzo naći mlađa i ambicioznija osoba koja će sa zadovoljstvom prihvatiti obaveze prve dame i putovati gde treba i pojavljavati se kad treba.
Predsednik Putin je pre nekoliko meseci demantovao blogere koji su pisali da se on s Ljudmilom venčao u crkvi početkom devedesetih. Vladimir i Ljudmila su se venčali 1983. Tada je Putin bio major KGB, tako da je logično da se nije mogao venčati u crkvi. Tek kasnije, kao i kod mnogih drugih oficira KGB, probudila mu se ljubav prema religiji. U razgovoru s novinarima Putin je kazao da smatra da njegov razvod s donedavnom suprugom Ljudmilom ne može da ima nikakve negativne posledice u religioznom smislu, jer oni nikada nisu bili venčani u crkvi.
Ljudmila i Vladimir su se, pogotovo na početku Putinovog prvog mandata, redovno pojavljivali zajedno u hramovima na pravoslavne praznike. Nema sumnje da je jačanju popularnosti Putina doprinosilo i to što je on javno govorio da je pravoslavni vernik. U mnogim intervjuima Putin bi rekao da ga je majka krstila, a oni koji su videli ruskog predsednika u sportskim pozama mogli su da primete da stalno nosi krst.
Zbog brojnih glasina o Putinovim bračnim planovima, predsednikov portparol je minulog leta izjavio da njegov šef ne sprema svadbu. Pre tega su neki moskovski politikolozi govorili da bi Vladimir Putin mogao da javnosti predstavi svoju novu miljenicu na otvaranju zimske olimpijade u Sočiju 2014. godine.