Radnik iz Šapca propao kroz rupu i poginuo

Nesreća tokom rekonstrukcije u krugu Industrije hemijskih proizvoda – „Eliksir Prahovo“ kod Negotina. Darko Pajić (24) je nosio kacigu i zaštitno odelo.
ŠAPČANIN Darko Pajić (24), radnik Građevinsko zanatske firme „Petrović gradnja 016“ poginuo je u sredu u krugu Industrije hemijskih proizvoda – „Eliksir Prahovo“ d.o.o. kod Negotina. On je stradao dok je obavljao rekonstrukciju nekadašnjeg pogona TPP u kojem se ranije proizvodila sirovina za deterdžente.
Nesrećni mladić propao je kroz otvor prečnika oko 50 santimetara koji je sam napravio. Pao je sa visine od osam metara na beton. U trenutku pada, saznajemo, nosio je kacigu i imao zaštitno odelo, ali su povrede bile takve da je izdahnuo na mestu.
– Tek treba da se utvrdi kako je došlo do nesreće. Inspektor rada je izdao usmeni nalog o zabrani rada dok se ne obezbede propisane platforme za bezbedno kretanje radnika u tom delu objekta – ističe Jasminka Vezurić, šef Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug.
U porodičnoj kući nastradalog Darka Pajića zatekli smo njegovu baku Staniju i strica Milana. Od tuge i očaja jedva govore. Majka Zorica, kako kažu, otišla je sa prijateljima i rodbinom da pripremi sahranu sina.
– Kada je čula za tragediju, htela je da se ubije. Pokušala je da se baci pod automobil. Jedva smo je smirili i odveli u Hitnu – priča stric Milan.
Darko Pajić u ponedeljak je otišao u Negotin sa građevinskom firmom u kojoj je, kako porodica kaže, radio na crno već dva meseca. Baka Stanija jedva od suza drži oči otvorene. Od tuge posrće i tiho jeca za svojim unukom kojeg je odgajila, ali i za njegovim ocem kojeg je sahranila pre deset godina.
izvor:vecernjenovosti