Republičko takmičenje ugostiteljskih škola: Mačvanskoj srednjoj školi bronzana medalja

Ekipa Mačvanske srednje škole postigla je zapažen uspeh na tradicionalnom  takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Srbije, koje je proteklog vikenda održano u Soko Banji.
Kuvari iz Bogatića, predvodjeni svojim profesorima, osvojili su treće mesto u ukupnom plasmanu.
Ekipu su sačinjavali učenici Marjan Nikolić i Marko Pavlović, koji su zajedničkim radom osvojili bronzanu medalju u sveukupnom plasmanu, a Marjan je postao šampion u teorijskom delu takmičenja, pošto je od svih takmičara pokazao najviše znanja.

Naravno, najzaslužniji za ovaj uspeh su učenici. Marjan Nikolić nam je rekao:

Marjan-Nikolic.mp3

Učenik trećeg razreda Marko Pavlović je takodje ponosan zbog uspeha koji je škola postigla, a otkrio nam je da će stečena znanja u srednjoj školi proširiti na studijama.

Bronzani-kuvari-Marko-Pavlovic.mp3

Profesor Albert Panić je ponosan na svoje učenike. Uspeh je, kaže, stigao posle napornog rada, ali i zahvaljujući dobroj organizaciji i velikoj podršci škole.

Bronzani-kuvari-Albert.mp3

Prvo učešće na tradicionalnom takmičenju i bronzana medalja su, ističe Panić, velika obaveza. Takodje, prema njegovim rečima, ovaj rezultat je značajan jer je opravdao uvodjenje smera kuvara pre tri godine, a posle takimičenja u Soko Banji, u narednom upisnom roku, može se očekivati još veća gužva za mesto u ovom odeljenju.
Profesor Panić dodaje:

Bronzani-kuvari-Albert-2.mp3

Utiske sa takmičenja preneli su u Dnevniku Radio Nešvila i profesori Vidojka Vukomanović i Marko Žunić, koji su takodje bili deo bronzane ekipe kuvara.

Bronzani-kuvari-Vidojka-i-Marko.mp3