РХМЗ упозорaва на снежне падавине

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на снежне падавине за подручје Србије за вечерас, током ноћи и у недељу ујутру.
У већем делу Србије се, како се наводи, очекује стварање снежног покривача, на северу до пет центиметара, а у осталим пределима од пет до 10 центиметара, локално и више, а у планинским пределима се очекује даље повећање висине снежног покривача.
Према прогнози времена за данас у Србији се очекује наоблачење са кишом, падом температуре и умереним северозападним ветром са севера и запада земље, која ће се током дана проширити и на остале крајеве земље, док ће се на југу и истоку током већег дела дана задржати углавном суво време уз умерен и јак јужни и југозападни ветар.
Касније после подне кича се очекује и у овим пределима уз скретање ветра на северозападни, док ће истовремено на северу и западу Србије киша прећи у снег.
Увече и током ноћи снег ће падати у свим крајевима уз формирање снежног покривача.
Јутарња температура од минус један на југоистоку до осам степени на југу Баната.
Највиша температура биће од четири на северозападу до 14 степени на југоистоку Србије.
У Београду ће данас бити облачно, ветровито и хладније, повремено са слабом кишом, а увече и у току ноћи са снегом уз формирање мањег снежног покривача.
Ујутру ће дувати умерен јужни и југоисточни ветар, који ће током преподнева бити у скретању на умерен и јак северозападни.
Јутарња температура биће око девет, током дана у паду, увече око два степена.