RHMZ upozorava na značajnu promenu vremena

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Srbije u ponedeljak i utorak, kada se očekuje kišovito vreme uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni.
U ponedeljak na istoku i jugoistoku Srbije ponegde će pasti oko 20 milimetara kiše, navedeno je na sajtu RHMZ-a.U utorak obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 milimetara, lokalno i preko 60 milimetara (najveća verovatnoća u zapadnim i centralnim krajevima), na planinama oko i iznad 1.000 metara vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.
U Vojvodini se očekuje najmanja količina padavina.
Kada je reč o hidrološkim upozorenjima, tokom 24. i 25. oktobra na Đetinji, Moravici, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.
Na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi i Peku vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima, ističe RHMZ u upozorenju objavljenom na svom sajtu.