RHMZ upozorava: U petak crveni meteo-alarm za deo Srbije

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.
U petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.
U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivna grmljavina lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.
Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.
Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju – intenzivna grmljavina, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.
U crvenoj zoni će sutra biti – Bačka, Srem i Zapadna Srbija, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u žutoj zoni.
Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće – Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.
Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ-a, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.
IZVOR:RTS