САОПШТЕЊЕ!!!

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, у сарадњи са пореском полицијом, ухапсили су Г. Л. (1989) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело пореска утаја, као и В. Ј. (1980) из Шапца, који се терети за кривично дело пореска утаја у помагању.
Сумња се да је Г. Л. од 2014. године, основао једно привредно друштво на територији Новог Сада, које се бавило увозом половних моторних возила из иностранства, и продавао их физичким и правним лицима, а новац од продаје није уплаћивао на рачун друштва чиме је избегао плаћање пореза. Сумња се да је В. Ј. помогао у извршењу кривичног дела, као књиговођа овог друштва.
Полиција интензивно трага за још четири особе, против којих је, по налогу надлежног тужилаштва, поднела и кривичне пријаве.
Сумња се да су тројица мушкарaца старости 37, 39 и 40 година, такође основали друштва на територији Новог Сада и Шапца, и на исти начин оштетили буџет Републике Србије, док се тридесеттрогодишња жена сумњичи за кривично дело пореска утаја у помагању.
Они су, како се сумња, на овај начин оштетили буџет Републике Србије за износ од укупно 115.416.270 динара.
Осумњиченима је, по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.