САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ
ВЛАДАНА КРАСАВЦА,НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА
И КОМАНДАНТА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Поштовани грађани Мачванског управног округа,
Поводом тренутне епидемиолошке ситуације у Мачванском управном округу, везано за појаву Корона вируса,обавештавам вас да је на читавој територији Мачванског управног округа стање стабилно и да оболелих и заражених Корона вирусом нема.
Под здравственим надзором је 238 лица, која су решењем санитарне инспекције упућена у кућну изолацију у трајању од 14 до 28 дана.Ова лица су без тегоба ,а највећи број их је из града Шапца /преко 100 лица/.
Градоначелници градова Шабац и Лозница и председници општина Владимирци,Коцељева,Богатић,Крупањ,Мали Зворник и Љубовија редовно одржавају седнице штаба за ванредне ситуације о чему су њихови грађани обавештени посредством локалних медија.Свака од локалних самоуправа доноси мере које су неопходне у складу са потребама становништва и привредних субјеката.
Прописи које Влада Републике Србије доноси у потпуности се примењују на читавој територији Мачванског управног округа.
На граничним прелазима, који се налазе на територији Мачванског управног округа, током 24 часа и даље дежурају републичке инспекцијске службе.
Припадници војске Србије из гарнизона у Шапцу и Клупцима, укључени су у свеукупну активност, везано за појаву Корона вируса.
Потребно је да грађани буду одговорни,дисциплиновани и у потпуности примењују упутства које издају надлежни органи Републике Србије.
О свим будућим активностима, које ће бити предузете, Мачвански управни округ ће вас благовремено обавештавати преко средстава јавног информисања.
У Шапцу,19.марта 2020.године. КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА
ВЛАДАНА КРАСАВЦА